Nieuwsverzamelaar

Moskee Saendelft stapje dichterbij

De Orkaan - 2 uur 44 min geleden

Voor de bouw van een moskee bij de Rode Ring en Omweg in Saendelft (Assendelft) is een omgevingsvergunning aangevraagd.

Als het college op de aanvraag besloten heeft kunnen door belanghebbenden bezwaren tegen de vergunning worden ingediend.

In 2014 werd de grondaankoop voor een moskee al door de gemeente Zaanstad toegezegd. Ondanks uitgebreide en deels omstreden fondsenwerving leek de bouw eerst niet van de grond te komen omdat de Stichting Ar-Rahma/Kleurrijk niet voldoende geld bij elkaar kon krijgen.

Dit jaar werd echter bekend dat de Stichting genoeg bijeen had gebracht om de grond te kopen en de moskee te financieren. Zaanstad maakte daarop duidelijk dat zij de grond zou verkopen omdat de bouw binnen het bestemmingsplan mogelijk was.

De communicatie rond de verkoop verdiende geen schoonheidsprijs, toen de gemeente haar ‘plannen‘ bekend maakte, bleek het koopcontract al te zijn getekend. De stichting zelf maakte de bouwplannen ook bekend.

Rond de bouw van de moskee is nog steeds strijd, een deel van de wijkbewoners is tegen de komst terwijl er ook een actiegroep is opgericht die geen bezwaar tegen de komst heeft.

Zaanlandia morgen in KNVB-Beker tegen cupfighter Achilles’29

De Orkaan - 3 uur 52 min geleden

Vorig jaar strandde Zaanlandia in de kwartfinale van de districtsbeker bij Volendam. Die prestatie betekende dat de ‘zwartjes’ dit jaar mee mogen doen in voorronde van het ‘grote’ bekertoernooi.

Die wedstrijd wordt morgen (zaterdag 18 augustus) gespeeld tegen de gerenommeerde cupfighter Achilles’29 uit Groesbeek. Tot drie jaar geleden nog spelend in de Jupiler-League en in 2011 winnaar van de KNVB-beker voor amateurs.

De club was in 2012 nog algeheel amateurkampioen van Nederland. In 2013 trad Achilles toe tot de Jupiler League maar het betaald voetbal-avontuur was geen succes. Mede dankzij strafpunten en financiële problemen kwam aan dat bestaan al na twee jaar een eind, de betaald-voetbal-poot van de club ging zelfs failliet. Komend seizoen speelt de club in 3e divisie op zaterdag.

Zaanlandia speelt komend seizoen voor het eerst in de 1e klasse na het kampioenschap en de promotie van het afgelopen seizoen.

Zaanlandia was de laatste Zaanse vertegenwoordiger in het KNVB bekertoernooi, in augustus 2015 werd de 1e ronde bij Genemuiden met verlies afgesloten. Voor een wedstrijd in die bekercompetitie in de Zaanstreek met een Zaanse vertegenwoordiger moeten we verder in de historie…. (7 november 1965 ZFC – Ajax 0-3).

Bij winst van Zaanlandia volgt op woensdag 22 augustus 2018, aanvang 20.00 uur, de 2e ronde kwalificatie, in Zaandam een wedstrijd tegen de winnaar van Harkemase Boys – ASV de Dijk.

De wedstrijd begint om 17.00 uur op het terrein van Zaanlandia op sportpark Oostzijderveld in Zaandam.

De foto komt van de website van Zaanlandia, een beeld uit de wedstrijd Zaanlandia-Zilvermeeuwen.

Wietpanden dicht in Leliestraat (Koog a/d Zaan) en Czarinastraat (Zaandam)

De Orkaan - 4 uur 27 min geleden

Twee woningen aan de Leliestraat in Koog aan de Zaan en de Czarinastraat in Zaandam moeten drie maanden dicht op last van de burgemeester omdat er hennepplantages zijn aangetroffen.

Bij de woning in de Leliestraat (foto boven) werd op zolder een wietplantage aangetroffen met tenminste 21 planten. Daarnaast stonden potten met hennepplanten met afgeknipte stelen in het pand.

De hennepplantage in de Czarinastraat (foto onder) werd ontdekt tijdens een controle in de Russische Buurt. De hennepplantage met veertig planten bevond zich in de slaapkamer van de huurder. De kamer was met behulp van hardboard en folie in twee ruimtes verdeeld: een woongedeelte en een kweekruimte. De overige kamers van de woning bleken in strijd met het bestemmingsplan te worden verhuurd als Bed & Breakfast. Ook hiertegen wordt opgetreden door de gemeente.

Alle vondsten van de afgelopen jaren:

Gezocht: eigenaar Goedjaarsend

De Orkaan - 10 uur 33 min geleden

Vannacht liep er een dief tegen de lamp. Hij was in de weer in een tuin in Zaandam, de politie ontving een melding, en ging er op af.

Het geboefte had zich inmiddels verstopt in een boot van het type Maril 8 80, met de naam ‘Goedjaarsend’, die in de Zaan lag.

De Goedjaarsend bleek een slecht einde voor de bandiet. De man werd gepakt, en de boot bleek gestolen.

Weet jij van wie de boot is, neem dan contact op met 0900-8844.

Martin Rep: Fusienieuws Alkmaar/Zaanstreek was victorie van De Zaanlander

De Orkaan - 11 uur 38 min geleden

Ruim vijftig jaar na dato is het nog altijd een raadsel wie de geheimzinnige bron was van de Zaanlander-primeur over de fusie Alkmaar ’54 – FC Zaanstreek. Deel 2 en laatst in een korte serie over het profvoetbal in de Zaanstreek.

Dagblad De Zaanlander had in 1967 de landelijke primeur van de fusie tussen FC Zaanstreek en Alkmaar’54. Dat was bijzonder, want het was voor ons als Zaanlander-redactie moeilijk opboksen tegen De Typhoon, die vijf keer zo groot was, een veel grotere redactie had en vaak weigerde te schrijven over een onderwerp dat al in De Zaanlander had gestaan.

Door Martin Rep

Het was mijn collega Han de Jong die het nieuws wereldkundig maakte. Het verhaal kwam groot op de voorpagina. Maar over zijn bron deed de verslaggever erg geheimzinnig. Dat was opmerkelijk, want Han was niet iemand die al te bescheiden deed over zijn verhalen.

Wij hengelden vergeefs naar zijn geheimzinnige bron. De naam van Gosse Oosterbaan, destijds burgemeester van Zaandijk en voormalig bestuurslid van KFC, viel. Oosterbaan schreef geregeld historische artikelen voor De Zaanlander. Han glimlachte alleen maar en schudde zijn hoofd. Misschien dat alleen Zaanlander-chef Wim Harwijne ervan wist, maar aan hem durfden we het niet eens te vragen.

Vijftig jaar later is het nog altijd een mysterie hoe het verhaal bij De Jong kwam. Han de Jong en Wim Harwijne zijn beiden lang geleden overleden, evenals Gosse Oosterbaan.

Han de Jong

Primeur

Rob Vreeken, redacteur buitenland bij de Volkskrant en zoon van Han de Jong, antwoordt ontkennend als ik hem mail met de vraag of zijn vader het thuis weleens heeft gehad over zijn primeur:

“Nee, het zegt me helaas niets. Ik herinner me wel dat hij gloedvol sprak over de watersnoodramp in Tuindorp-Oostzaan, over het Gat van Wormer en over de Tour de Zaan. Ook weet ik nog dat hij een keer de primeur had van een PvdA-wethouder in Oostzaan die naar de CPN overstapte. Maar geen AZ dus.”

Ron Couwenhoven, gepensioneerd sportredacteur bij De Telegraaf, was destijds sportverslaggever van De Zaanlander. “Ik weet nog wel dat het op de voorpagina stond”, laat hij me via de mail weten, “en ik heb er als correspondent van Sport & Sportwereld wel over geschreven. Maar hoe ’t nieuws over de fusie bij ons kwam, dat weet ik niet meer.”

Couwenhoven, die in juni 1964 bij de Zaanlander begon, kwam als verslaggever niet zo veel bij KFC, wel bij ZFC. Hij herinnert zich:

“Je fietste mee in de onafzienbare stroom mensen die de Westzanerdijk opgingen. Journalisten waren niet welkom in de bestuurskamer in het Johan Roemhuis, want dat was een soort heiligdom. Ik schoof met Piet Brand, de verslaggever van De Typhoon, aan op de ruwhouten perstribune. Een enkele keer was er ook een verslaggever of correspondent van de krant uit de regio waar de tegenstander vandaan kwam. Interviews met spelers en trainers na afloop deed je niet. Gesprekken met spelers kwamen zo rond 1968-1969 op, geïnspireerd door de sportredactie van De Tijd. Toen begonnen we daar bij De Zaanlander ook mee.”

Zaanlander-correspondent Jan Wit (Couwenhoven: “Jan weet alles van KFC en FC Zaanstreek en wat hij niet weet, kan je gerust vergeten”) sluit uit dat burgemeester Oosterbaan een mogelijke bron kan zijn geweest. “Hij had niks met die besprekingen te maken.” Meer licht op de zaak werpen kan Wit ook niet, al sluit hij niet uit dat hij zelf via tips Han de Jong op het spoor kan hebben gezet. “Ik was van alles op de hoogte.”

Rob Vreeken: “We zullen het nooit weten.”

Thuiswedstrijd van KFC in 1946.

Zaanse sport in de Alkmaarderhout

Het tot stand komen van Alkmaar/Zaanstreek betekende een halvering van de verslaggeving over semiprofvoetbal voor de Zaanlander-redactie; alleen ZFC bleef over. De verslagen van de fusieclub, die immers in Alkmaar speelde, werden verzorgd door de centrale sportredactie in Alkmaar.

Typhoon-sportredacteur Piet Brand bleef de fusieclub wel als een Zaanse club beschouwen en zat bij elke thuiswedstrijd op de tribune in de Alkmaarderhout. Het was best knap hoe hij de naam als ‘Alkm./Zaanstreek’ nog in de kop kon persen.

Wedstrijd op het ZFC-terrein aan de Westzanerdijk in 1950 (Foto Gemeentearchief Zaanstad)

De bromfiets van Willem van der Horst

Hoe in die dagen soms sportjournalistiek werd bedreven, blijkt uit een anekdote die Ron Couwenhoven vertelt over zijn tijd bij De Zaanlander.

“Op een gegeven moment was vrijwel het hele amateurvoetbal afgelast, maar wij moesten wel veel pagina’s vullen. Henny Korver schnabbelde op zondag voor De Zaanlander, al werkte hij toen al bij De Telegraaf. Er was omstreeks een uur of tien zondagavond nog een gaatje over. Goede raad was duur. Henny wist de oplossing. Hij schreef een bericht over Willem van der Horst, een buitenspeler van ZFC. Die zou in de belangstelling staan van Ajax. Dit transfergerucht zoog hij zo uit zijn duim, maar dat wist natuurlijk niemand. Hij heeft het me pas jaren later verteld. Zaanlander-chef Wim Harwijne was correspondent van het ANP en gaf de ‘primeur’ door naar De Haag en zo verscheen het op het net.”

Bij Ajax keken ze natuurlijk vreemd op, aldus Ron Couwenhoven, want ze wisten van niks:

“Voor alle zekerheid stuurde men toch een scout naar de eerstvolgende wedstrijden van ZFC. Dat deed ook Dé Stoop, de baas van DWS/Amsterdam, die ‘wakker’ was geworden van dit nieuwtje. En hij handelde snel, want als Ajax een speler op het oog had, moest je tempo maken om ze te vlug af te zijn. Willem van der Horst vertrok dus naar DWS/Amsterdam. Als tekengeld kreeg hij een bromfiets. En toen hij op zijn nieuwe brommertje door Zaandam snorde en Henny Korver tegenkwam, stak hij zijn duim op, stopte en riep tegen de verslaggever: ‘Dat heb je goed gedaan, Henny!'”

Nog even over de primeur die Han de Jong had over de Oostzaanse PvdA-wethouder die overstapte naar de CPN. Zoon Rob Vreeken:

“Dat vonden ze op de centrale redactie in Alkmaar zo interessant dat ze het uit het streekkatern haalden en op de binnenlandpagina plaatsten. Maar daar viel het in de loop van de avond over de rand, zonder dat iemand eraan dacht het terug te zetten op de streekpagina. Dus weg primeur; de dag erna gaf de wethouder een persconferentie. Daarvan baalde mijn vader ongelooflijk.”

Deel 1: Hoe het profvoetbal verdween uit de Zaanstreek.

Supporters op weg langs Zaanlander-kantoor

(foto’s uit archief Jan Wit, tenzij anders vermeld, foto helemaal boven: wedstrijd FC Zaanstreek-ZFC in de Tweede Divisie A, seizoen 1964-’65.)

Lees alles wat Martin Rep ooit op De Orkaan schreef hier.

‘Gesprek met de stad’? Wethouders de wijk in!

De Orkaan - 12 uur 9 min geleden

Het ‘gesprek met de stad’. Een idee waar goed over is nagedacht, misschien wel ‘te goed’. In plaats van de aftrap af te wachten en vervolgens de tour te organiseren, is het plan in beton gegoten: het format en de onderwerpen staan vast.

De tour van 150 dagen lijkt zo af te stevenen op een promotietournee van het coalitieakkoord. Waarom geen echt gesprek door de inwoners op te zoeken in de wijk en met hen te praten over de onderwerpen die hen aan het hart liggen?

Door Piet Bakker

Een gesprek wilde het begin van de 150 dagen-tournee niet echt worden. Omdat alles besproken moest worden, kwam weinig echt uit de verf. Als promotietour geslaagd in de ogen van de wethouders zelf maar of ‘de inwoners’ daar net zo over dachten is de vraag.

College of coalitie?

Onduidelijk was wie het organiseerde: ‘het college’ stond in de uitnodiging. Dat was ook vrijwel volledig aanwezig, alleen wethouder Sanna Munnikendam was verhinderd… maar als het om het ‘college’ ging was er natuurlijk nog iemand niet van de partij: burgemeester Hamming. Over ‘partij’ gesproken: alle coalitiepartijen waren erbij maar de oppositie (afgezien van GroenLinks) ontbrak. Dat wekte de suggestie: we zaten bij een feestje van de coalitie. Waarschijnlijk was dat niet het idee, maar het werd wel zo ervaren.

Dat het een promotietournee voor het coalitieakkoord was, kon ook worden afgeleid uit het programma voor de aangekondigde vier vervolgoptredens: Prettig Wonen, Welvarende Stad, Gezond Leven en Duurzaam & Groen. Identiek aan de hoofdstukken uit het coalitieakkoord. Geen onderwerpen waarover beleid moet worden gemaakt maar uitgewerkte beleidsvoornemens. Hoezo gesprek? Niet zo gek dat de oppositie zich niet welkom voelde.

De wijk in!

“Wanneer komen de wethouders naar Krommenie?” Een vraag op Facebook onder het artikel in De Orkaan over de aftrapbijeenkomst. Niet zo’n gekke vraag. De onderwerpen op de aftrapbijeenkomst waren vrijwel allemaal wijkgebonden: vliegtuiglawaai in Assendelft, overlast in Poelenburg, fijnstof langs de A8, blauwe zone in Krommenie, 30 km in de Westzijde. Maar het bezoek aan de wijk heeft geen prioriteit, in de plannen staat:

“Aanvullend zullen de wijkwethouders ‘hun’ wijken opzoeken om op te halen hoe de opgaven in de wijken en dorpen zich verhouden tot de opgaven uit het coalitieakkoord.”

Geen data, geen plaatsen, en dus geen college maar alleen de wijkwethouder die daar het coalitieakkoord gaat uitventen. Als het college met de inwoners in gesprek wil gaan (en dus niet met ‘organisaties’ en ‘partners in de stad’) moeten ze het aandurven om in Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Assendelft, Koog, Zaandijk, Poelenburg, Kogerveld en Westerwatering de bewoners op te zoeken zonder de voorgebakken agenda van het coalitieakkoord.

(Dan komt de oppositie ook wel.)

Aangekondigde brandstichting

De Orkaan - do, 16/08/2018 - 15:02

Er stond al weken een scooter tegen het grote toerismebord bij station Zaandijk Zaanse Schans. 

Annet Gnodde die een fietsenverhuur exploiteert naast het station had al een melding gedaan bij de politie maar die gaf aan niks te kunnen doen omdat de scooter niet gestolen was en zelfs verzekerd was.

En zoals volgens Annet te verwachten was: “in de fik gestoken en het hele bord naar de filistijnen.”

 

b1 inzet ambu: b-rit ambu 13611 rit 91852 koog aan de zaan parallelwegbd

P2000 - Koog aan de Zaan - do, 16/08/2018 - 14:01
Ambulance naar Parallelweg in Koog aan de zaan

De fijnste terrassen aan Zaans water: Paviljoen Twiske

De Orkaan - do, 16/08/2018 - 08:01

Wij (be)zoeken de komende tijd met enige onregelmaat – puur om jou een dienst te bewijzen – terrassen die per boot in de Zaanstreek bereikbaar zijn, en maken daarvan een documentaire van een minuut.

De queeste begon bij Brasserie-Restaurant Het Zaanse Hoekje, en voerde ons verder naar Wormer voor een blik op De Hofjes, Wormerveer naar Bakkie Leut aan de Zaan, en ‘t Groene Pandje aan de Gedempte Gracht in Zaandam.

Gisteren pakten we de boot naar Paviljoen Twiske. Wij dachten er voor een minuutje film op zijn hoogst een kwartier kwijt te zijn, maar dat was een onmogelijke opgave. We ouwehoerden er op los met de 90-jarige (cameraschuwe) Jan uit Purmerend, die dagelijks minimaal 30 kilometer fietst, met een stel dat niet in beeld wilde omdat ze er niet samen mochten zijn, met de man die waarschuwde voor de drie verschrikkelijke K’s in het leven (Kapitaal, Kerk en Kut)… hoe dan ook, het kwartier werd een uur. Of misschien wel meer.

Wij sneden het terug naar een enkele minuut:

Wat: Paviljoen Twiske
Waar: Noorderlaaik 8 Oostzaan
Telefoonnummer: 075 684 48 31
Website:  www.paviljoentwiske.nl
Algemene indruk: Wij kwamen op een dinsdagmiddag, het weer leek niet geweldig, maar dat was het wel: praktisch geen regen, en de mooiste wolken tegen blauwe luchten. De bazen waren niet direct blij met onze onaangekondigde intocht, maar ze waren het er direct over eens dat we overal mochten filmen (ook in de keuken!). Ze verontschuldigden zich voor het feit dat ze in het weekend nóg meer verse bloemen hadden staan. We hebben niks geproefd, al zag het er top uit, rook het dito en kregen we van alles aangeboden, zowel van de gasten als van de medewerkers. Wij vonden het heel gezellig, maar misschien komt dat omdat we zelf sociale dieren zijn.
Verder: Je kan er ook trouwen!

Mocht je een tip hebben van een niet-te-missen-pareltje-aan-Zaans-water, dan kan je mailen naar deorkaan@gmail.com of reageren onder dit stuk.

De Geveltoerist 77: Christelijke Lagere School, Wormerveer

De Orkaan - do, 16/08/2018 - 07:28

De Orkaan blijft omhoog kijken. Waar zien we de oude bestemming op de gevel? Erfgoed is vooral goed kijken.

Deze week: Christelijke Lagere School, Krommenieërpad 84, Wormerveer

De Christelijke Lagere School – nu een woonhuis – werd gebouwd in 1882. In 1924 werd door gereformeerden en hervormden samen een nieuwe School met den Bijbel aan de Wandelweg gebouwd omdat de school aan het Krommenieërpad te klein was geworden. In 1958 wordt de Christelijke School aan de Lijsterstraat geopend (School met de Bijbel Noord).

In 1977 fuseren de scholen tot Johan Boumanschool. In 1979 betrekt deze school het pand van de Cor Bruijnwegschool. In 1995 gaat de christelijke school samen met de katholieke Bisschop Romeroschool verder als De Toermalijn. En daarmee is de school weer terug waar ze ongeveer begon: aan de Marktstraat en het Krommenieërpad. (Gemeentearchief)

Links naast de school stond vroeger de Gereformeerde kerk (1878, gesloten in 1932).

De foto helemaal boven is van Jurriaan Bakker, de twee hieronder (detail van de gevel en het mooi bewaarde gebouwtje frontaal) van Michel Schermer van Facebook Wormerveer).

De Geveltoerist op de kaart

We hebben nu al: huisdokter, speeltuinvereniging, basisschool, een auto- lak- en spuitinrichting, RK jongensschool, school met den bijbel, kleuterschool, papier-pakhuis, kaaspakhuis, badhuis, café, hotel, kaas-, kleding-, groente-, levensmiddelen-, fietsen- en meubelwinkel, garage, weeshuis, een jongelings vereeniging, kerk, muziekhandel, ziekenhuis, apotheek, juwelier, loodgieter, slijperij, thank-you-muurtje, gemeentehuis, polderhuis, torpedo bergingsvaartuig, gemaal, bakkerij, melkinrichting en zuivelfabriek, slagerij, cantine, drukkerij, papiermagazijn, sigaren-, kaas-, verf-, zeep-, veevoeder-, essence-, stijfsel- en machine-fabriek.

Verken alle gevels uit onze serie op de kaart hieronder of klik rechts boven in het venster om de kaart in een grote versie te zien. Bij elke plek is een foto opgenomen en de link om naar het verhaal achter de foto te gaan.

Ook een gevel die de moeite waard is? Stuur ze aan De Orkaan.

Bekijk hier alle afleveringen van De Geveltoerist.

p 2 nhgg01 ongeval wegvervoer materieel instorting/bedelving johanna elisabethstraat koog aan de zaan 118071 118035 110292 118034

P2000 - Koog aan de Zaan - do, 16/08/2018 - 02:05
Ongeval wegvervoer materieel in Koog aan de zaan, brandweer met gepaste spoed ter plaatse

ongeval materieel johanna elisabethstraat koog aan de zaan auto tegen gevel gereden

P2000 - Koog aan de Zaan - do, 16/08/2018 - 01:53
Ambulance naar Koog aan de zaan voor ongeval zonder gewonden

Scouting Elfregi wint gloednieuwe lelievlet

De Orkaan - wo, 15/08/2018 - 16:33

Nawaka is een Nationaal Water Kamp dat elke 4 jaar plaatsvindt met zo’n 5.000 waterscouts.

Tijdens elke kamp wordt er een lelievlet gemaakt. Een lelievlet is een ijzeren zeilboot en is dé zeilboot voor de waterscouting.

Om de boot te winnen moest een pleidooi worden geschreven over waarom de vlet naar jouw scouting zou moeten. Elfregi bleek daarbij het meest overtuigend, waardoor ze gisteren het prachtige vaartuig mee mogen nemen naar hun thuisbasis De Stierop.

(Met grote dank aan Martijn Gigengack)

 

 

a1 13164 rit 91385 koog aan de zaan kieftstraathj

P2000 - Koog aan de Zaan - wo, 15/08/2018 - 10:39
Ambulance met spoed naar Kieftstraat in Koog aan de zaan

b1 inzet ambu: b-rit ambu 13116 rit 91374 koog aan de zaan spoorlandmn

P2000 - Koog aan de Zaan - wo, 15/08/2018 - 10:16
Ambulance naar Spoorland in Koog aan de zaan

Kunstwerk station Zaandijk Zaanse Schans niet af…

De Orkaan - wo, 15/08/2018 - 09:33

Veel toeristen die geen bliksembezoek brengen met de bussen van Tours & Tickets gaan naar de Zaanse Schans per trein.

Daar moeten ze eerst langs Het Tunneltje. En dat blijft lastig. Dat is namelijk nog altijd niet af. En er is een gebrek aan samenwerking tussen twee, met zuurverdiende centjes van de belastingbetaler – ja jij! – gefinancierde organen die daar de baas zijn. ProRail en Zaanstad.

Het kunstwerk dat 80 duizend euro kostte, en werd ontworpen door bureau Atelier.NL uit Eindhoven, had de kroon op het werk moeten worden. Een patroon met alle molens van de Zaanse Schans, grafisch vertaald in de tunnel aangebracht. Met letters die ‘Zaanse Schans’ vormen en met pijlen die de juiste kant op wijzen. Maar bureau Atelier.NL is niet heel gelukkig met de uitvoering:

‘Het is een heel lang proces geworden, waarbij tegels een andere kleur bleken te hebben en waar we te maken hebben met twee beheerders. Het is een miscommunicatie in de uitvoering, en we hopen dat ze in september weer verdergaan, en dat het voor het eind van het jaar in orde komt.’

Dat de rails niet soepel loopt binnen Zaanstad en ProRail blijkt ook uit het feit dat Zaanstad ons meldt dat het kunstwerk in samenwerking met ProRail tot stand komt, en dat ProRail schrijft dat het een Zaanstad-dingetje is.

Onze suggestie om de lijnen over te coaten met glow-in-the-dark verf zagen ze wel zitten. Vandaag is er zakelijk/creatief overleg en ook de glow-in-the-dark optie zal daarin worden meegenomen. We weten niet waar de rekening van onze creatieve inbreng heen mag: naar Zaanstad of naar ProRail.

Eerder vroegen we aan voorbijgangers wat ze van het het kunstwerk vonden:

Knollendam-Jisp: kermiskraker

De Orkaan - wo, 15/08/2018 - 07:45

In de competitie komen Knollendam en Jisp elkaar niet meer tegen, maar ter gelegenheid van de Knollendammer kermis spelen ze a.s. vrijdagavond tegen elkaar.

De oefenwedstrijd begint om 19:30 op het terrein van Knollendam. Daarna kunnen beide teams, inclusief supporters, zich meteen in het kermisgewoel storten.

Jisp speelt met ingang van dit seizoen op zaterdag terwijl Knollendam sinds vorig jaar in de vierde klasse KNVB optreedt.

De kermis in Oostknollendam duurt vier dagen, tot en met maandag 20 augustus.

Zaterdag is er een sloepenrace (13:00) bij pakhuis Koningsbergen, zondag ringsteken met paard en wagen.

Foto: Bart van der Laan

50woordenfoto: Hoogtij-UFO

De Orkaan - wo, 15/08/2018 - 07:15

Hoogtij-UFO

Te midden van de overdaad aan neo-Zaanse groene nepgeveltjes die Zaanstad steeds meer gaan domineren, stuurde Orkaan-lezer Jan Nijkamp ons als tegenwicht een foto van een hypermodern NX-tankstation aan het Hoogtij in Zaandam, “misschien geschikt in deze komkommertijd” schrijft hij ons. Zeker! Immer! Een soort van UFO in het industriegebied.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Hier zie je onze eerdere 50woordenfoto’s.

a1 13191 rit 91298 koog aan de zaan mosterdlandnm

P2000 - Koog aan de Zaan - wo, 15/08/2018 - 06:05
Ambulance met spoed naar Mosterdland in Koog aan de zaan

a2 13193 rit 91097 koog aan de zaan de locomotiefmr

P2000 - Koog aan de Zaan - di, 14/08/2018 - 15:19
Ambulance met gepaste spoed naar De Locomotief in Koog aan de zaan

Pagina's