Winter in Westerkoog - sneeuw en gladheid

Koog aan de Zaan, 4 februari 2012. Wanneer het haar van burgemeester Geke Faber in de war raakt en de dakpannen van het nieuwe gemeentehuis waaien, weten wij in Westerkoog hoe laat het is: de busbrug gaat onbeperkt open voor alle verkeer. Na de eerste sneeuwval in 2010 ging de brug open voor alle verkeer, zonder dat hij officieel open was.

Wat schetst ieders verbazing, dat de brug dit keer na sneeuwval tijdens de spits gesloten bleef. Duidelijk is, dat zowel het bestuur van Zaanstad als de bewoners van de woonwijk Westerkoog gespannen wachten op de uitspraak van de Raad van State.

De uitspraak is met zes weken verlengd en wordt nu eind februari verwacht. Tot die tijd kan iedereen zich nog eens op de hoogte stellen omtrent de situatie in Westerkoog en in het bijzonder de enorme verkeersstroom over rondweg, waar het nog altijd een Bonanza van verkeershufters is. Zaanstad is berucht om het kapot procederen van haar burgers. Bijgevoegd een opiniestuk over de bestuursrechter en de Raad van State. Lees dit artikel als u van plan bent te gaan procederen. Zinloos. De bestuursrechter verbiedt niets, maar geeft het bestuur altijd een herkansing. Alleen de gemeenteraad kan haar bewoners beschermen tegen de willekeur van B&W. Helaas heeft Zaanstad een tandeloze raad, waar het populisme hoogtij viert. Eenmaal in het pluche smelt de kritiek als een ijsbloem op een autoruit.